Carry van Delft

Carry van Delft (1949) schildert florale taferelen en landschappen waarin zij de relatie tussen realiteit en verbeelding aftast. De grens tussen abstractie en figuratie. Het zijn scènes uit de natuur die de kijker leidt naar een bepaalde plek met een bepaalde sfeer. Men ontmoet de beleving van de kunstenaar zelf als essentie van het kunstwerk.

De kleurrijke florale abstracten, veelal in groot formaat, zijn energiek, uitbundig en overvloedig. Zij schildert vaak in lagen waarbij ze regelmatig gebruik maakt van herhaalde vormen, patronen en texturen om zo te komen tot een bepaalde afstemming in compositie en kleur.

Het landschappelijk werk met daarin vooral leegte en stilte kenmerkt zich als hedendaags werk met een impressionistische inslag. Het toont voornamelijk het spel tussen licht, lucht en horizon. Tijdens het schilder proces wordt de werkelijkheid zoveel mogelijk losgelaten zodat alleen de sfeer van het onderwerp overblijft. Op deze wijze wordt het moment in de tijd vastgelegd.

Carry van Delft nam deel aan meer dan 50 exposities in binnen- en buitenland, in galeries, kunst- ruimten en bekende kunstbeurzen.(o.a. in Nederland, België, Hongarije, Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk, Italië.)
Zij werkt afwisselend in Nederland en Frankrijk. Haar werk ondervindt nog steeds groeiende belangstelling,ook in het buitenland.

Werken bevinden zich in collectie van kunstuitleen, bij bedrijven en particulieren in binnen- en buitenland.

Comments are closed.